fbpx
Vadba od doma

Spletna Funkcionalna vadba

Septembra letos smo začeli z novo sezono skupinskih vadb v Borovnici. Na sporedu smo imeli 3 različne vadbe – Funkcionalno vadbo, Jogo in vadbo Bodyfit. Zaradi zaprtja vseh vadbenih centrov smo z vadbami v telovadnici žal morali zaključiti. Da pa pridobljena telesna kondicija ne bo šla v nič, smo za vas vseeno pripravili nabor vodenih vadb preko interneta. Vadbe potekajo V ŽIVO preko programa Zoom. Poleg Joge, katero vodi vaditelj Luka Mejač, je na sporedu tudi vadba z vajami za moč – Funkcionalna vadba, katero vodim jaz.

Kaj je Funkcionalna vadba?

Funkcionalna vadba je vadba srednje intenzivnosti, sestavljena predvsem iz vaj za moč. Primerna je za posameznike vseh nivojev treniranosti, saj pri vsaki vaji pokažem več različnih variacij s ciljem čim večje možnosti prilagajanja težavnosti vaj. Posledično lahko na vadbi brez težav sodelujejo tako starejši in začetniki, kot tudi zelo dobro trenirani posamezniki.

Največji poudarek je na krepitvi telesa skozi osnovne človeške gibalne vzorce kot so počepi, izpadni koraki, mrtvi dvigi, sklece itd. Pri tem je najpomembnejša kvaliteta gibanja. S treningom gibalnih vzorcev lahko pripravimo telo na učinkovito funkcioniranje v vsakdanjem življenju. Vaje so izbrane na tak način, da z njimi krepimo zapostavljene mišice in s tem izboljšujemo mišična neravnovesja, povezana s sedečim načinom življenja. Poleg vsega tega pa redna udeležba na vadbi lahko vpliva na izboljšanje kondicijske pripravljenosti in oblikovanje telesa.

Prednosti online Funkcionalne vadbe:

➡ Vadbo lahko izvajate v udobju svojega doma.

➡ Vadba poteka v živo.

➡ V kolikor imate prižgano kamero lahko popravljam vašo tehnično izvedbo vaj.

Za izvedbo vadbe ne potrebujete posebnih pripomočkov – zgolj blazino in pripomočke, ki jih že imate doma (stol, miza, stena, plastenke napolnjene z vodo…). Vadba poteka tako, da vaje izvajate sočasno ob gledanju video-prenosa. Vsaka vadba je skrbno pripravljena in strokovno vodena.

Katere cilje lahko dosežem z udeležbo na funkcionalni vadbi?

Z udeležbo na funkcionalni vadbi lahko sorazmerno okrepite mišice celega telesa. V ogrevanju se z vajami za kontrolo telesa, mobilnost in stabilizacijo dobro pripravimo na obremenitve v glavnem delu vadbe in hkrati naslovimo nekatere najpogostejše probleme, povezane s slabo držo in nepravilnim gibanjem. Glavni del sestavljajo zgoraj omenjeni osnovni gibalni vzorci, pri katerih treniramo več mišičnih skupin hkrati. V zaključku glavnega dela vedno naredimo tudi katero intenzivnejšo vajo, s katero še dodatno dvignemo srčni utrip.

Intenziven trening

Z redno udeležbo na Funkcionalni vadbi lahko:

➡ izoblikujete postavo,

➡ izboljšate zavedanje položaja delov telesa in njihovo kontrolo,

➡ popravite telesno držo in odpravite mišična neravnovesja,

➡ izboljšate moč, gibljivost in vzdržljivost,

➡ osvojite pravilno tehniko osnovnih vaj,

➡ poskrbite za telesno in duševno sprostitev.

Več informacij o poteku vadb

KDAJ POTEKA VADBA: vsak ponedeljek in četrtek ob 19:00

KOMU JE VADBA NAMENJENA: vsem, ki si želite na premišljen in varen način izboljšati svojo telesno pripravljenost

DOLŽINA VADB: vsaka vadba traja 60 min

CENA: 25 EUR za 5 obiskov vadbe (brezplačen poskusni obisk)

PLAČILO: preko TRR (podatki za plačilo na https://janokorn.si/storitev/online-vodene-vadbe/)

Kako se prijavim na vadbo?

POTEK PRIJAVE:

1. Kliknite na spodnji gumb PRIJAVA.

2. Na strani izberete vadbo (Funkcionalna vadba), vaditelja (Jan Okorn) in termin.

2. Vnesite svoje pravo ime, priimek in e-mail naslov, na katerega boste prejeli obvestilo o potrditvi termina, Zoom povezavo in ostala podrobna navodila glede poteka vadb.

3. Kliknite gumb REZERVIRAJTE.

4. Po elektronski pošti boste prejeli potrditev rezervacije in ostala navodila.

Za dostop do vadb lahko koristite že zakupljene obiske na skupinskih vadbah v Borovnici.