fbpx

O meni

Jan Okorn - fitnes trener

Jan Okorn

Sem Jan Okorn, 31-letni trener in diplomirani fizioterapevt. Delujem na področju osebnega trenerstva, skupinskih vadb, masaž in rehabilitacije na lokacijah v Borovnici in na Vrhniki.

Moja pot

Gibanje in šport me tesno spremljata že celo življenje. V mladosti sem preizkusil mnogo športov. Najbolj me je pritegnil nogomet, katerega sem treniral več let. Navdušenost za šport me je vodila na Fakulteto za šport, kjer sem diplomiral iz smeri Športna vzgoja. Tekom študija sem se preizkusil v vodenju različnih športih skupin (trening nogometa, učenje plavanja, vadba gimnastike, fitnes skupinske vadbe, vadbe za starejše).

Po dokončanem študiju in praksi sem začel delati kot osebni fitnes trener in vaditelj skupinskih vadb. Kmalu sem spoznal, da mi največje veselje in izziv predstavlja delo z ljudmi po poškodbah. V želji po novih znanjih iz področja rehabilitacije sem se vpisal še na dodiplomski študij fizioterapije, katerega sem uspešno zaključil leta 2021.

Trenutno delujem na treh lokacijah: vadbeni center Jeklarna in fitnes center BJ-Fit na Vrhniki ter fitnes v Borovnici. Na vseh vodim individualne osebne treninge z namenom izboljšanja telesne pripravljenosti ali rehabilitacije poškodb. V Borovnici vodim tudi skupinsko vadbo imenovano Funkcionalna vadba.

Jan Okorn - fitnes trening z vrvmi

Moja vizija je preko izboljšanja kvalitete gibanja celostno pomagati ljudem pri odpravljanju bolečin in telesnih omejitev.

Trening terapevtskih vaj

Moja filozofija

Največje veselje mi predstavlja delo z ljudmi, ki si želijo izboljšati kvaliteto svojega gibanja ter z varno in načrtovano vadbo odpraviti svoje omejitve. Moja vizija je združiti znanje iz področja fizioterapije in telesne priprave ter tako čim bolj celostno pomagati ljudem z različnimi bolečinami. Ljudi želim spodbuditi k zdravem načinu življenja in jim omogočiti, da se dobro počutijo v svojem telesu.

Pri svojem delu se osredotočam na kvalitetno podajanje znanja. Treninge prilagodim željam in potrebam vsakega posameznika. Pri tem izbiram vaje, ki izboljšajo učinkovitejše telesno funkcioniranje tudi v vsakdanjem življenju izven fitnes centrov.

Z obiskovanjem različnih seminarjev ter prebiranjem strokovnih knjig in člankov del svojega prostega časa namenim tudi lastnemu izobraževanju, predvsem iz področja fizioterapije, športa, komunikacije, prehrane in psihologije.

Licence in usposobljenosti

Diplomirani fizioterapevt in diplomant športne vzgoje
Trener fitnesa
Opravljen tečaj klasične in športne masaže, trigger točk ter miofascialne sprostitve
Opravljen tečaj Mulligan koncept 1 in 2
Opravljen tečaj DNS vadbe 1
Opravljen tečaj kineziotapinga

Kontaktiraj me